rouwverwerking | verliesverwerking | ziekte & meer

Wienese – Ineke: Kun je internetten in de hemel?

Wienese - Ineke - Kun je internetten n de hemelKun je internetten in de hemel?

Een multi culti boek over rouwverwerking. Een boek voor en door kinderen wiens ouders en grootouders in een andere dan de Nederlandse cultuur zijn opgegroeid.

Vanuit hun belevingswereld, cultuur en religie, vertellen kinderen en jongeren wat ze voelen bij de dood en hoe ze daarmee omgaan. Ze vertellen wat hun steunt en troost geeft. Maar ze ventileren ook hun vragen over de dood en willen weten hoe anderen daarmee omgaan. Tot slot geven ze aan wat voor hen belangrijk is in het leven.

In de aanloop naar dit boek is in de bovenbouw van 5 basisscholen (openbaar, christelijk, katholiek, islamitisch en hindoestaans) les gegeven over het thema leven en dood. Daarbij hebben kinderen tekeningen, gedichten en verhalen gemaakt. Kinderen uit het voortgezet onderwijs zijn voorbereid aan de hand van interviews over leven en dood.

‘Kun je internetten’ in de hemel’ is een boek met voorbeeldverhalen, weetjes, interviews, tekeningen, tips en achtergrondinformatie. Speciaal voor scholen is er een hoofdstuk met praktijkervaringen en tips.

Dat maakt deze uitgave een waardevolle uitgave voor familie, vrienden, leerkrachten, docenten en hulpverleners.

Tagged als: ,

Gecategoriseerd in: HULPVERLENING | ONDERWIJS, Wienese - Ineke

Schrijf je hier in voor de