rouwverwerking | verliesverwerking | ziekte & meer

Forsyth – Sarah: Mijn leven in de hel (recensie)

Forsyth - Sarah - Mijn leven in de hel‘Mijn leven in de hel’ is het schokkende en waargebeurde verhaal van de Engelse Sarah Forsyth (19).

“Pas op, laat je niks aansmeren. Je wordt genaaid waar je bij staat”. Het schoot door me heen bij het lezen van ‘Mijn leven in de hel’ van Sarah Forsyth. Zij werd genaaid waar ze bij stond en bij haar ging het niet om een verkoper die haar te slim af was. Sarah werd gedwongen als prostituee te werken in de rosse buurt van Amsterdam. Met alle gevolgen van dien.

‘Een gewoon Engels meisje’ staat er op de omslag. Maar Sarah past niet in dit beeld. Vanaf haar derde wordt ze stelselmatig misbruikt en psychisch gekweld door haar vader. Het seksspeeltje van een volwassene, die geacht wordt voor haar te zorgen en van haar te houden.

Misbruik achtervolgt haar, ook als ze van haar vader gescheiden wordt. Een advertentie in een boulevardblad, waarin een kleuterverzorgster in Amsterdam gevraagd wordt, lijkt de veelbelovende start van haar nieuwe leven. De deceptie kan niet bitterder. Haar welkom op Schiphol is een op haar hoofd gericht pistool. Het luidt anderhalf jaar Amsterdamse wallen in.

Een klomp vlees die voor 10 minuten wordt gehuurd door mannen die hun seksuele lusten en frustratie op haar uitleven. Vragen ze zich ooit af wat ze aanrichten? Zeven dagen per week, de hele dag door de ene na de andere klant afwerken. Ontsnappen is niet mogelijk. De enige vlucht is die in de drugs. Om de verwende en verveelde sekstoerist geld uit de zak te blijven kloppen, bedient haar pooier zich van afschuwelijke spelletjes die worden gefilmd. Een snuff movie noemen ze dat. Zo speelt Sarah een rol in Russisch roulette en wordt voor haar ogen een ‘collega’ door haar hoofd geschoten.

Het sekstoerisme brengt veel geld in de gemeentekas. “En het lijden van vrouwen zoals ik is maar een kleine tol voor de rijkdom die de bewuste handel naar Amsterdam brengt.” Sarah is doodsbang en glijdt steeds verder weg.  Puur toeval en de drang om te overleven, die haar uit de mist van de crack trekt, zet letterlijk de deur open voor ontsnapping.

Sarah overleeft, voorgoed geknakt. Er gaan jaren voorbij met ups en diepe downs voor een min of meer normaal leven voor haar is weggelegd. Sarah is een overlever. Veel meisjes in haar situatie halen het niet. Daarom schreef Sarah dit boek.

‘Mijn leven in de hel’ is een onthutsende inkijk in de wereld van misbruik en gedwongen prostitutie. Een veelzeggend boek dat leest als een trein langs over een in en intriest spoor.

RIA
20-10-2013

Mijn leven in de hel van Sarah Forsyth, bij Bruna bestel je dit aangrijpende boek zonder verzendkosten.

Tagged als:

Gecategoriseerd in: Forsyth - Sarah, gedwongen prostitutie | mensenhandel, RECENSIES: ALVAST VOOR JE GELEZEN

1 Response

  1. Goh heftig verhaal hoor, krijg er kippenvel van. Zal je maar gebeuren. Vreselijk!

Schrijf je hier in voor de